MC80 Jaarvergadering en Clubkampioen

MC80 Jaarvergadering en Clubkampioen

Jaarverslag secretaris seizoen 2017-2018

Van het seizoen nov2017-nov2018 kunnen wij u als volgt verslag doen:

Leden:
De vereniging heeft op dit moment 177 leden, er hebben dit jaar 13 leden opgezegd en wij mochten 11 nieuwe leden verwelkomen.

Vergaderingen:
Het bestuur heeft 13 keer vergaderd, waarvan een aantal keren samen met de Off Road commissie. Er werden twee vergaderingen van de KNMV bezocht. Voor de toercommissie was de vergadering op 14 november in Donkerbroek. De KNMV Off Road voorzitters vergadering wordt bij toerbeurt door een van de aangesloten clubs georganiseerd. Dit jaar organiseerde de AMBC Staphorst op 11 oktober 2018 de vergadering in hun clubhuis. Hier zal later tijdens deze vergadering nog verslag van gedaan worden.

Activiteiten:
Er stonden dit jaar weer volop activiteiten op de kalender. Zo waren er in willekeurige volgorde:

 • De nieuwjaarsreceptie. Hier was Jan Cremer de spreker over veilig motorrijden en bochtentechniek. Jan heeft een rijschool in Hoogeveen en geeft ook veel rijvaardigheid trainingen voor de motor, met name in berg gebieden in heel Europa. Er waren 30 leden aanwezig.
 • 4 kaart avonden met gemiddeld 15 tot 20 deelnemers
 • 2 dag ritten die beide zijn uitgezet en voorgereden door JanArend Vogelzang
 • 1 vroege vogelrit, 15 motoren en 19 deelnemers. Uitgezet door Henk Schalen met een ontbijt in hotel Witteveen.
 • 2 KNMV ritten namelijk de voorjaarsrit van 195 km met 29 deelnemers, uitgezet door Jan Jongman en voerde ons naar Emlichheim in Duitsland.
 • De Knollenplokkers rit met 88 deelnemers, die ons naar Lauwersoog bracht. De 253 km was misschien iets aan de lange kant, ondergetekende was iets te enthousiast..
  In de loop van de jaren nam het aantal deelnemers wel af. Dit jaar weer een stijging ten opzicht van vorig jaar.
 • Op 7 april openden wij het toerseizoen. Wij reden dit jaar 9 ochtend- middag of avond ritten. Er was het hele seizoen een mooie opkomst. Laagste opkomst in mei was 9 deelnemers en het hoogste aantal deelnemers was 27 in juli
 • Onze grootste evenement de Off Road rit was op 11 maart goed voor 813 deelnemers. De weergoden waren ons goed gezind. Op zaterdag tijdens de opbouw en zondag tijdens de rit was het redelijk goed weer. Helaas moest de ambulance quad één keer in actie komen. Het professionele optreden van dit team draagt bij aan een adequate opvolging bij ongevallen. Tijdens de voorbereidingsperiode kwam ons ter ore dat de Drentse Wielerronde ons parcours zou kruisen. In allerijl is Roelan met de gemeente en de organisatie van de Drentse wielerronde in gesprek gegaan. Wij hebben ons van de goede kant laten zien door de route om te draaien, eerder te starten en extra veegmachines in te zetten op het parcours. Wij zijn hierdoor helaas wel voor veel extra kosten komen te staan. Al met al was het desondanks een geslaagd evenement met vele positieve reacties en bedankjes van de deelnemers..
 • De weekendtoer ging dit jaar naar het Landhotel Adler in Selters in het Westerwald. Net zoals voorgaande jaren lag de organisatie van dit weekend in handen van ons toercoördinator Jan Jongman. Het aantal deelnemers bedroeg 32 personen. Gelukkig dit jaar ook geen ongevallen, een goed weekend waar wij met plezier op terug kijken.

Clubkampioen:
Dan rest nog in dit verslag de uitslag voor de clubkampioen van het seizoen 2017-2018. Vorig jaar kwam de eer toe aan Hilko vd Beld met 12 van de 13 ritten. U zult nu echter nog even moeten wachten op de uitslag, dit is namelijk een volgend punt op de agenda.

Het volgende niet voorlezen
Dit jaar telden 12 ritten mee voor het club kampioenschap. Het hoogste aantal deelnemers tijdens de ritten bedroeg 27 en het minst aantal deelnemers bedroeg 9

 • Hilko v/d Beld 1e met 12 van 12 ritten
 • Roelof Kreeft 2e met 9 ritten
 • Gedeelde derde plaats: Johan Leuninge, JanArend Vogelzang en Hendrik van ’t Zand met 8 ritten

 

Namens het bestuur van MC80 wens ik u allen weer een goed en veilig motorseizoen 2019 toe. Ten slotte, dank ik u voor uw aandacht.

Henk Schalen

Secretaris MC 80

Clubkampioen 2018 Hilco vd Beld

Dit jaar telden 12 ritten mee voor het club kampioenschap. Het hoogste aantal deelnemers tijdens de ritten bedroeg 27 en het minst aantal deelnemers bedroeg 9

 • Hilko v/d Belt 1e met 12 van 12 ritten
 • Roelof Kreeft 2e met 9 ritten
 • Gedeelde derde plaats: Johan Leuninge, JanArend Vogelzang en Hendrik van ’t Zand met 8 ritten

Uitslag Clubkampioen 2017:

 • 1e Hilko van de Beld
 • 2e Willem Dietz
 • 3e gedeelde plaats Jan Jongman en Jan Arend Vogelzang

Club kampioen 2016 met maar één rit gemist

1. Jan Jongman,

2. Hilco van de Belt die er 2 heeft gemist

3. Hendrik van`t Zand en JanArend Vogelzang die elk 3 ritten hebben gemist.

Kalenders plakken

De laatste gezellige avond, kalenders plakken bij cafe Brinkzicht.

Ruim 200 kalenders worden voorzien van stickers met evenementen op de juiste data.

Vele handen maken licht werk………….