OffRoad MC80

Natuurlijk hebben wij te maken met de CORONA toestand net als iedereen. Toch smeden we alweer plannen om bij gunstige omstandigheden de mooiste off the road ooit te organiseren. In 2020 bestond onze club 40 jaar en waren we van plan om groots uit te pakken, nu we een jaar extra voorbereiding hebben moeten we er helemaal iets moois van kunnen maken.

Zand, bosjes, brullende motoren en uiteraard gezelligheid! Zet 14 maart 2020 maar alvast met een dikke stift in de agenda!

Hou onze pagina in de gaten voor updates.


MC80 Ruinen verwelkomt jullie graag op onze jaarlijkse OffRoad rit op de 2e zondag in maart.

 

OffRoad motoren en ook dit jaar weer Quads, maar niet alle quads!!

 

Zie uitleg hieronder.

Het bestuur wil klachten voorkomen en deze OffRoad rit nog graag jarenlang kunnen organiseren. Voor alle deelnemers motoren en quads geldt, zodra men op de openbare weg komt moet het rijgedrag aangepast worden aan normaal gebruik van de openbare weg. Je kunt je in het parcours offroad genoeg uitleven.

 

In afwijking van de OffRoad rit 2018 staan wij SPORTQUADS toe om deel te nemen aan onze OffRoad rit. Besloten is dat UtillityQuads en Landbouwquads uitgesloten zijn van deelname. De KNMV heeft aanpassingen gedaan aan het OffRoad reglement.

 

Maar wat is een sportquad, welke specifieke zaken/eisen/onderdelen kent een sportquad.
Vraag jezelf serieus af of jouw quad aan de eisen voldoet. Voorkom de teleurstelling na een eind te hebben gereden om dan vervolgens te horen krijgen dat jouw quad niet toegelaten kan worden op het parcours.

 

Wij voeren geen discussie aan de start/keuring!
De keurmeesters hebben het laatste woord!


Sportquad, dit type is geschikt


 “Tussenmaat Quad” 

 1. Quad moet eenzitter zijn
 2. Quad mag niet breder zijn dan 130 cm
 3. Quad moet een kenteken hebben
 4. Quad mag geen handelaarskenteken hebben
 5. Quad rijder moet deugdelijke crosskleding dragen
 6. Quad met beperkte snelheid is uitgesloten
 7. Quad moet kaal zijn


Utillity Quad

Dit type wordt uitgesloten van deelname


Landbouw Quad

Deze mogen zeker niet op het parcours. In het KNMV OffRoad reglement specifiek uitgesloten van deelname.


Kleding

Vervolgens treffen wij soms rijders met verkeerde kleding aan. Deze personen worden uitgesloten van deelname.

 

KNMV reglement KLEDING

13 Uitrusting
13.01 Algemeen
13.01.01
Het dragen van “sjaaltjes” en het gebruik van kleding met capuchons is verboden.
13.01.02
Lange haren zullen om veiligheidsredenen op een dusdanige wijze gedragen dienen te worden, dat deze niet onder de helm uitkomen (wapperen).
13.02 Kleding
13.02.01
Tijdens offroad ritten moeten de deelnemers kleding en schoeisel dragen welke in een goede staat zijn en voldoen aan de eisen zoals hieronder gesteld.
13.02.02
Deelnemers moeten een minimaal een “Motocrossbroek” dragen van duurzaam materiaal, bij leder met een materiaal dikte van ten minste 1,2 mm, indien het geen leder is zal het materiaal moeten voldoen aan de eisen zoals gesteld in Art 5.02.03.
13.02.03
Andere materialen dan leer zijn toegestaan mits deze voldoen aan de navolgende eisen: “Materiaal, gelijkwaardig aan leer”;
13.02.04
Kunststoffen die door, hetzij verhitting, of door het in contact komen met brandstof kunnen smelten, zijn voor zowel de voering als de buitenkant van de broek niet toegestaan.
13.02.05
Deelnemers moeten minimaal een “motocrossshirt” dragen voorzien van lange mouwen. De mouwen moeten tot aan de polsen reiken, en de uiteinden moeten voorzien zijn van “stretchstof”. Het rijden met opgerolde, of omhooggeschoven mouwen is niet toegestaan.
13.02.06
Het schoeisel van de rijder moet van leer zijn of van een gelijkwaardig materiaal.
13.02.07
De schachthoogte van het schoeisel moet tot net onder het kniegewricht reiken.
13.02.08
Deelnemers moeten in goede staat verkerende handschoenen dragen.
13.02.09
De uitrusting kan voorzien zijn van een FMN- dan wel FIM- keurmerk.
13.3 Dragen van een helm
Gedurende de offroadrit moet de deelnemer, zodra hij op zijn motor zit om aan de offroadrit deel te nemen, een goed bevestigde, beschermende en in goede staat verkerende helm dragen.

Download het inschrijfformulier en vul deze alvast in!

Dat scheelt tijd bij de inschrijftafels.

 1. Invullen inschrijfformulier
 2. Motor laten keuren, dit wordt genoteerd op inschrijfformulier
 3. KNMV tafel voor daglicentie
 4. Inschrijftafel MC80 om in te schrijven
 5. Draag het polsbandje goed zichtbaar voor de controle bij de start

 

Inschrijfgeld € 25,- , graag gepast betalen!

Kijk onder Evenementen naar foto’s en films

OffRoad MC80 door de jaren heen

KNMV Informatie

KNMV OFFROADLICENTIE / KNMV DAGPAS / KNMV APP

Heb je al een KNMV Offroadlicentie, super! Dan kan je zonder problemen deelnemen aan onze offroadrit. Ben je nog niet in het bezit van een offroadlicentie, maar ga je er wel meerdere offroadritten rijden, vraag deze dan nu online aan: https://mijn.knmv.nl/Default.aspx?pid=337

 

Je kunt ook kiezen voor een KNMV Dagpas (dagverzekering) en deze vraag je online aan, zie deze link: https://mijn.knmv.nl/Default.aspx?pid=337

Doe dit tijdig, maar in elk geval voordat je aan onze offroadrit afreist, zodat je snel kunt inschrijven en goed verzekerd aan de offroadrit begint.

 

KNMV OFFFROAD SERVICETEAM

Vanaf 2019 krijg je van de KNMV geen plastic pasje(s) meer, maar is je ledenpas, sportlicentie of dagpas digitaal terug te vinden in de KNMV app. Download deze app via de Appstore op je telefoon en na het inloggen zie je je diverse passen verschijnen.

Op elke offroadrit is het KNMV Serviceteam aanwezig. Bij hen kun je altijd terecht als je vragen over de KNMV app hebt, of je lidmaatschap of over je licentie(s). Ze helpen je ook als je verlaat een dagpas offroad nodig hebt, maar alleen met pinbetaling (voor jouw en hun veiligheid). Dus let op:

 

GÉÉN KNMV OFFROADLICENTIE OF -DAGPAS   à   GÉÉN DEELNAME AAN DE OFFROADRIT

 

WEES VOORBEREID!

‘Een slimme offroadrijder is goed voorbereid’, regel alles vooraf in perfectie: offroadmotor top, genoeg benzine mee, crosskleding, crosshelm en toebehoren, brandblusser (type ABC), otr inschrijfformulier, KNMV offroadlicentie of -dagpas, eten & drinken, pinpas en geld, rijbewijs, je motorvrienden en zeker niet vergeten: je goede humeur: Let’s ride & have fun!